İçeriğe geç

Zahi Ne Demek

Zahi olmak ne demek?

[1] görünmek, görünmek, görünmek.

Zahih ne demek?

Sağlam, uzun ömürlü kırmızı lake ağacı. Bunu takdir etmeyenler, talep etmezler ve umursamazlar.

Zahip ne demek?

Zühd kelimesi Arapça kökenlidir ve “bir şeye olan meylini terk etmek” anlamına gelir. Zahid bu kelimeden türemiş bir kelimedir ve “zühd sahibi kişi” anlamına gelir. Bu dünyada zorunlu ibadetlerin yanı sıra, Allah rızası için belirli helal yiyeceklerden uzak durma yeteneğine sahip olan kişiler için kullanılır.

Zahi vermek ne demek?

Kıymetli evrakın zıyaı, kıymetli evrakın hak sahibinin rızası olmaksızın elinden alınması, ziyaa uğraması, kullanılmaz hale gelmesi, çalınması veya yakılması ya da senedin esaslı unsurlarının yıpranması, okunamaz hale gelmesi veya yırtılması anlamına gelir.

Zahit davranmak ne demek?

Zahid kelimesi Arapça zühd kökünden türemiştir. Tasavvufî bir terim olarak zühd; dünyaya, maddeye ve menfaatlere değer vermemek, rağbet görmemek, kanaatkâr olmak, Allah korkusuyla günahlardan kaçınmak ve ibadete kendini adamak anlamlarında kullanılır.

Islamda zahiri ne demek?

Sözlükte “açık, belirgin, apaçık” (Lisânü’l-ʿArapça, “ẓhr” sanatı) anlamına gelen zahir kelimesi, Hanefi usulü terminolojisinde, “yalnız işitilmekle kastedilen manası açıkça anlaşılan, ancak tevil, isnat ve vahiy kapsamı içinde olan söz” anlamına gelir. “Nesh imkânından hariç tutulmamış söz” demektir.

Zahit Allah ismi mi?

Zahid ismi genellikle erkek çocuklarına verilen bir isimdir. Bu isim, onu taşıyan kişinin Allah’a adanmış, dinin emirlerini yerine getiren ve dünya zevklerinden uzak duran bir kişiliğe sahip olduğunu sembolize eder.

Arapça sefih ne demek?

Arapça sfh kökünden gelen ve “aptal, ahlaksız” anlamına gelen safīh سفيه kelimesinden türemiş bir kelimedir.

Zahife ne demek?

Dinin emirlerine uyan ve haramdan kaçınan kimse takva sahibi kişidir. Haktan ayrılmayan kimsedir.

Zehep ne demek?

Zehebin (ﺫﻫﺒﻴﻦ) sıf. (Farsça -ín ekiyle) Altından yapılmış.

Zaher Arapça ne demek?

Ẓāhir veya Zaher (Arapça: ظاهر‎), bazı tefsirlerde (Kur’an tefsirlerinde) dışsal ve apaçık olan için kullanılan Arapça bir terimdir. Arapça bir terimdir.

Aziret ne anlama gelir?

Uranüsler “Aziret” ve “Şeymerden” cesareti ve savaşçılığıyla bilinen Hz. Muhammed’e aittir. Ali ile ilgilidir ve askerleri cesaretlendirmek için kullanılır.

Zahir Kürt ismi mi?

“Zahir” ismi Arapça kökenli bir isim olup “parlak”, “göze çarpan” ve “açıkça görülen” anlamına gelmektedir.

Zahir ne anlama gelir?

Zahire kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Zahir” kelimesinden türemiştir ve “açık, görünür” anlamına gelir. Kelimenin Türkçedeki kullanımı bu kökene dayanır ve yiyecek, gıda anlamına gelir. Örnek cümle: Tahıl günlük hayatta sıkça kullanılan bir terimdir ve temel gıdaları ifade eder.

Zayi oldu ne demek?

Hisse Senetlerinde “İsraf” Kavramının Türk Vergi Sistemi Bağlamında Durumu “İsraf” terimi esas itibarıyla ziyan edilmiş, kaybolmuş, imha edilmiş veya kullanılamaz hale getirilmiş anlamına gelmektedir.

Zahiri kime denir?

Zahir, Batın kelimesinin zıttıdır, bir şeyin dış görünüşü ve görünen yüzü anlamına gelir. Ayrıca, tasavvufta dünya ve evren de görünen olarak tanımlanır. Bir şeyin ezoterik yönü, onun iç yüzü anlamına gelir. Tüm somut, duyusal olarak algılanabilir gerçeklikler görünür olarak kabul edilir.

Zahid kime denir?

1879 yılında Düzce’de doğan Muhammed Zahid, Çerkes atalarından dolayı “el-Kevseri” olarak anılırdı. Kevserî’nin babası ve aynı zamanda ilk hocası olan, ilmî faaliyette bulunan bir ailenin mensubu olan Hasan Hilmi Efendi, Ahmed Ziyâüddîn Gümüşhânevî ile bağlantılı bir Nakşi idi.

Zaher ne anlama gelir?

Zahire kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Zahir” kelimesinden türemiştir ve “açık, görünür” anlamına gelir. Kelimenin Türkçedeki kullanımı bu kökene dayanır ve yiyecek, gıda anlamına gelir. Örnek cümle: Tahıl günlük hayatta sıkça kullanılan bir terimdir ve temel gıdaları ifade eder.

HAZF olmak ne demek?

Sözlükte “atmak, düşürmek, kaldırmak, bir şeyin bir kenarını kesmek” anlamlarına gelen hazif kelimesi, Bedi ilminde belirli harfleri kullanmadan konuşma sanatını ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir