İçeriğe geç

Hataylı Nasıl Yazılır Tdk

Hataylının nasıl yazılır?

FAILURE KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla hataylılık, Hataylılık şeklinde yanlış yazılır.

Antalyalı nasıl yazılır TDK?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla “from Antalya” şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı “Antalalı” olmalıdır.

Türkiyeli nasıl yazılır TDK?

Ancak kısa sürede özellikle Twitter gibi sosyal medya platformlarında artan tepkiler üzerine TDK, “Türk” kelimesini sözlükten çıkardı. TDK, “Türk” kelimesinin tanımını “Türkiye’de yaşayanlar ve bu insanların soyundan gelenler” olarak uygun buldu.

TDK doğru yazılışı nasıl?

TDK KELİMESİNİN ANLAMI: 12 Temmuz 1932’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkçe öğrenmek ve Türkçenin gelişmesi için çalışmalar yapmak amacıyla kurulan Türk Dil Kurumu’nun kısaltmasıdır. Bu kelime sıklıkla T.D.K. şeklinde yanlış yazılır. Doğru kullanımı TDK şeklinde olmalıdır.

Osmaniyeli nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “osmaniyeli” olarak yazılır, “Osmaniye”den türetilmiştir. Doğru kullanım Osmaniyeli biçiminde olmalıdır.

Antakyalının nasıl yazılır?

HATAYLI KELİMESİNİN ANLAMI: Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime genellikle Hatay’dan türemiş olan hataylı olarak yanlış yazılır.

Hatay ili nasıl yazılır?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Maraş dondurması nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla maraşdondurması olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı maraş dondurması şeklinde olmalıdır.

Art arda nasıl yazılır?

Sıralı kelimesinin doğru yazımı “sıralı” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Bunu ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Fransalı nasıl yazılır?

Fransa’da yaşayan insanlar ve onların soyundan gelenler anlamına gelir. Çoğul ekini aldığında tırnak işaretiyle ayrılmaz, Fransız halkı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla Fransızca olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Fransızca olmalıdır.

Almanyalı nasıl yazılır?

GERMANY KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla Almanca olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Almanca biçiminde olmalıdır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Ön yargı nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, ortada, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift kelimelerinin eklenmesiyle oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Egzoz nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre “egzoz” kelimesinin doğru yazımı “Auspuff”tır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Alt üst nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam vb.

Hatay’ı nasıl yazılır?

HATAY KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Hatay olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Hatay olmalıdır.

Hatay Antakya nasıl yazılır?

Antakya (Arapça: انطاكيّة, Anṭākye; Yunanca: Ἀντιόχεια, Antiohia) nüfus bakımından Hatay ilinin en büyük ilçesi ve en büyük merkezidir. Yeni düzenlemeyle Antakya ve Defne belediyelerine ayrılmıştır.

Alanya nasıl yazılır?

Alanya, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir.

Adana ilçesi nasıl yazılır?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir