İçeriğe geç

Marşandiz Ne Demek Tdk

Marşandiz hangi dilde?

Fransızcada “fr. marchandise [maRfadi3] (ad.)” ifadesi “tr. marşandiz” [marfandi3] (ad.) ticaret malları, mallar anlamına gelir.

Marşandiz katarı ne demek?

Marchandiz, Fransızca kökenli bir kelimedir. Malları taşımak için kullanılan tren veya yük treni anlamına gelir. Marşandiz aslında malları taşıyan aracın adıdır, ancak Zonguldak’taki yük genellikle kömür olduğundan buna kömür treni denir.

Mükaddes ne demek TDK?

Kökeni: “Kutsal” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça “mukaddes” (مقدس) kelimesi “kutsal” veya “saygıdeğer” anlamına gelir. Anlamı: “Kutsal” bir şeyin kutsal veya saygıdeğer kabul edildiği anlamına gelir.

Müstahil ne demek TDK?

Çok konuşan.

Marş hangi dilden gelir?

Fransızca marche (marş) kelimesinden Türkçeye geçmiştir.

Muhakkak hangi dilde?

Muhakkak (Arapça: محقق), eğik ve yatay bölümleri daha uzun olan sülüs yazı türünün adıdır.

Marşandiz treni nedir?

Marşandiz – Kırıkkale Bölgesel Treni, TCDD tarafından Marşandiz ile Kırıkkale İstasyonu arasındaki 99.448 km (61.8 mil) güzergahta günde iki kez işletilen eski bir bölgesel trendir.

Yük trenine ne denir?

Vagon nedir? Demiryolu taşımacılığının temel yapı taşlarından biridir. Trenlerin mal veya yolcu taşımak için kullandığı araçlar olarak tanımlanabilirler.

Katar hali ne demek?

Katarakt, göz merceğinin veya ışığın geçmesini engelleyen onu çevreleyen şeffaf zarın bulanıklaşmasıdır. Tedavi edilmediği takdirde körlüğe yol açabilen katarakt, bulanık, sisli veya çift görme, ışığa karşı hassasiyet ve geceleri görme zorluğu ile karakterizedir.

Havranın anlamı ne?

Havran ismi “geri dönmek, azalmak, sarsılmak, yıkanmak ve beyazlaşmak” anlamlarına gelmektedir.

Yeğlemiş ne demek?

TDK sözlük anlamına göre tercih etmek, bir şeyi başka bir şeye üstün olduğu için kayırmak anlamına gelir. Bir şeyi başka bir şeye tercih etmek, kayırmak, önemli saymak anlamına gelir.

Mahdud ne demek?

1. Sınırları bellidir, sınırları bellidir, sınırlıdır, sınırlıdır.

Mükeffir ne demek?

İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı kâfir ilan etmesidir. Tekfir eden kişiye ise mukaffir denir.

Mülhid ne demek TDK?

Felsefe ve teoloji terimi, dinden ayrılmaya yol açan inanç ve görüşlerin savunulması anlamındadır.

Münferit ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya özel bir şekilde olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Mitil hangi dilde?

Yunanca kökenli olan mitil kelimesi son zamanların en çok araştırılan kelimelerinden biri olarak kabul ediliyor. Türk Dil Kurumu tarafından ele alındığında bu kelimenin karşılığı “Pamuk veya pamuk yünü gibi elementlerle doldurulmuş beyaz yastık ve yorgan kılıfı” olarak ifade ediliyor.

Marziye hangi dilde?

Marzieh (Farsça: مرضیه‎, doğum adı Khadijeh Ashraf O-Sadat Mortezaie, 22 Mart 1924 – 13 Ekim 2010), Fars geleneksel müziği sanatçısı, İranlı geleneksel müzik sanatçısı. Marzieh (Farsça: مرضیه‎, doğum adı Khadijeh Ashraf O-Sadat Mortezaie, 22 Mart 1924 – 13 Ekim 2010), İranlı geleneksel Fars müziği sanatçısı.

Mersi hangi dilde ne demek?

Mersi kelimesi dilimize Fransızca Dieu Merci ifadesinin kısaltılmasıyla girmiştir. Dieu Merci, Fransızcada “Tanrı seni ödüllendirsin” anlamına gelir ve minnettarlık anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep İbrahimli Escort