İçeriğe geç

Canını Dar Atmak Nedir

Canını dar atmak ne demek?

[1] Bir sorundan veya tehlikeden kıl payı kurtulduktan sonra bir yere sığınmak.

Dar atmak deyiminin anlamı nedir?

Canını (bir yere) atmak MAKALENİN AÇIKLAMASI: Tehlikeden güçlükle kurtulup bir yere sığınmak.

Can atmak deyimi nedir?

“Canting” ifadesiyle birlikte bir durumu, bir olayı veya bir şeyi çok istemek anlamında kullanılır. Özellikle beklenen bir durumun gerçekleşmesiyle ilgili olarak kişinin hissettiği heyecanı ifade eder. “Canting” ifadesi ne anlama gelir? “Canting” ifadesi çok büyük bir şeyi başarmayı istemek anlamında değerlendirilir.

Canını siper etmek ne demek?

CANSİPERANE yanlıştır, doğru sözcük CANSİPARANE’dir. Kelimenin bildiğimiz şekliyle Farsça “göğsü korumak” kelimesiyle hiçbir ilgisi yoktur: “can” ve Farsça infinitive “sipahten” [vermek, feda etmek] kelimelerinden gelir ve “sanki biri hayatını veriyormuş gibi”, “sanki biri hayatını feda ediyormuş gibi” anlamına gelir.

Tatlı canını sıkmak ne demek?

Gereksiz şeyler yüzünden üzülmek ve kaygılanmak.

Dara tutmak ne demek?

Dara’da Durmak: Dara denilen yerde dini lider ve ruhların huzurunda dua, izin ve hüküm isteklerini iletmek için özel bir duruşta beklemeye Dara’da durmak denir. “Dertlere girmek”, “dertlere girmemek”, “dertlerden kurtulmak” ifadeleri, dertte kalma eylemine karşılık gelmeyen diğer ifadelerdir.

Dar düşmek ne demek?

“Başı derde girmek” deyiminin anlamı maddi sıkıntıya girmek veya stresli ya da tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalmaktır.

Deyim olarak ne demek?

Dilbilimde deyim, kavram ve durumları hoş bir dille veya belirli bir yapı veya söz dizimiyle ifade eden, çoğu zaman gerçek anlamlarından farklı bir anlama sahip sözcüklerden oluşan formülsel sözcük veya ifade grubudur.

Canıma can katan ne demek?

“Hayata hayat vermek” deyimi, bir kimseye yapılan iyiliğe karşılık onu sevindirerek, sanki o kişi yeniden hayata dönüyormuş gibi sevindirmek anlamına gelir.

Ağzı kulağına varmak ne demek?

[1] Çok mutlu olmak. [2] Mutlu olmak. [3] Uzun süre gülümsemek, fakat ağzını hiç kapatmamak.

Kaba tadı vermek ne demek?

[1] Aynı konuyu tekrar tekrar anlatarak dinleyiciyi sıkmak, böylece sıkıcı hale getirmek.

Çömlek anlamı ne?

Çömlek, genellikle killi, yumuşak topraktan yapılan ve fırında pişirilen mutfak eşyaları veya pişirme kaplarıdır. Kil kaplar ve güveçler.

Cansiperane ne demek?

(ﺟﺎﻧﺴﭙﺎﺭﺍﻧﻪ) sıfat. (Farsça cān “can”, sipār “kurban” ve -āne ekiyle cān-sipār-āne) Sanki canını feda ediyormuş gibi.

Çakışır ne anlama gelir?

Özellikle Batı Anadolu’da yaygın olan ve genellikle yün, keten gibi kumaşlardan yapılan pantolonlara çakşır adı verilir.

Canını çıkarmak ne demek TDK?

zahmet, yorgunluk, lastik.

Dar gelir deyiminin anlamı nedir?

Dar görüşlülük mutsuz, sıkılmış ve kaygılı olmak anlamına gelir. Birinin veya bir şeyin eksik olduğunu hisseden kişiler genellikle bu ifadeyi kullanırlar.

Dara tutmak ne demek?

Dara’da Durmak: Dara denilen yerde dini lider ve ruhların huzurunda dua, izin ve hüküm isteklerini iletmek için özel bir duruşta beklemeye Dara’da durmak denir. “Dertlere girmek”, “dertlere girmemek”, “dertlerden kurtulmak” ifadeleri, dertte kalma eylemine karşılık gelmeyen diğer ifadelerdir.

Dübeş atmak ne demek?

“Rüzgarla elde etmek” deyimi genel olarak bir işi, görevi veya sorumluluğu plansız ve aceleyle tamamlamak anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep İbrahimli Escort